10/9/09

Trattoria Vezene- Μεγανήσι Λευκάδα


Αυτή ήταν η ευχάριστη έκπληξη του καλοκαιριού.... Ενός καλοκαιριού που δε μας άφησε και τις καλύτερες αναμνήσεις- κοινώς έχουμε περάσει και καλύτερα. Η Trattoria Vezene, βρίσκεται σ'ένα νησάκι έξω από τη Λευκάδα, πολύ κοντά στο Σκορπιό, ένα νησάκι πολύ γραφικό και τελευταία με μεγάλη ανάπτυξη, καθώς απέκτησε ολοκαίνουργια μαρίνα. Στο νησί βρίσκεται επίσης και η ταβέρνα του Ερρίκου με τους φοβερούς μπακαλιάρους, για την οποία έχω μιλήσει σε προηγούμενα post. Ξεκινήσαμε λοιπόν να πάμε, αφου ακούσαμε ότι άνοιξε καινούργια trattoria και με το δεδομένο ότι δυστυχώς στη Λευκάδα δε μπορώ να πω ότι μπορείς να φας πουθενά εξαιρετικά καλά....

Ο Άρης Βεζενές- ιδιοκτήτης- ήταν πρώην manager του Mylos του Hilton και από μόνο του αυτό μας είχε προδιαθέσει πολύ θετικά. Το μαγαζί είναι πολύ γλυκό, μικρούλι και πολύ καλοφτιαγμένο. Στην πλατεία υπάρχουν τραπεζάκια και έξω από το μαγαζί μεγάλες μαξιλάρες για ποτάκι. Ο Άρης μετά την εμπειρία του Mylos γύρισε στη γενέτειρά του, το Μεγανήσι και άνοιξε την trattoria, άρα πολλά στοιχεία διακόσμησης είναι σαφώς εμπνευσμένα από κει.

Ξεκινήσαμε λοιπόν λέγοντας του να μας φέρει αυτά που ο ίδιος θεωρεί ξεχωριστά πιάτα και καλές προσπάθειες. Έτσι φάγαμε αχνιστά βασιλικά καβουροπόδαρα Αλάσκας, χταπόδι μαρινάτο, σαλάτα φακές για πρώτα. Ήταν εξαιρετικά! Σε αυτό το κομμάτι που ακόμα χρειάζεται προσπάθεια είναι στο κρασί. Οι ετικέτες ήταν μόνο ελληνικές και αρκετά λίγες, αλλά σημασία έχει η διάθεση και η διαβεβαίωση ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Στην αρχή ήπιαμε μια Μαλαγουζιά, από την οποία δεν τρελαθήκαμε κιόλας. Στη συνέχεια φάγαμε πίτσα μαργαρίτα με χαμόν, η οποία ήταν φτιαγμένη με εξαιρετική ζύμη και ήπιαμε ένα ροζέ Gris de Noir, που δεν ταίριαζε βέβαια καθόλου. Στη συνέχεια περάσαμε σε μακαρονάδες. Μία καρμπονάρα και μία με αυγοτάραχο. Η καρμπονάρα ήταν πολύ καλή, αυτή με το αυγοτάραχο δε με τρέλανε- ήταν λίγο ξερή. Για το τέλος αφήσαμε το βοδινή μπριζόλα kobe, η οποία ήταν εκπληκτική και πολύ σωστά ψημένη, την οποία συνοδεύσαμε με μαυροτράγανο Σαντορίνης, που δε μας άρεσε καθόλου και το αλλάξαμε με Νεμέα Δρυόπη.

Λίγο πριν το τέλος και αφού κοντέψαμε να σκάσουμε :), πήραμε και το ζεστό μους σοκολάτας με τη βανίλια Μαδαγασκάρης κι έδεσε το γλυκό!!

Αν βρεθείτε σε κείνα τα μέρη, αξίζει να περάσετε μία βόλτα από το Μεγανήσι και από την Trattoria Vezene. Όπως μαθαίνω έχει ενσωματώσει και νέα πιάτα και ελπίζω να κάνει κάτι και με τη λίστα κρασιών, γιατί χρειάζεται αρκετή δουλειά- και σίγουρα και κάποιες ξένες ετικέτες.
Trattoria Vezene: Μεγανήσι, Λευκάδα. Τηλ: 26450 51730