24/7/09

Cucina Povera...

Πολυδιαφημισμένο και άρκετα δύσκολο να κλείσεις τραπέζι. Προσπαθούσα εδώ και λίγο καιρό και τελικά καταφέραμε να πάμε μόλις χθές. Μέσα σ'εναν πεζόδρομο σχεδόν πίσω από Καλλιμάρμαρο, στην αρχή ξαφνιάζει η ατμόσφαιρα. Βέβαια χθες δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα γιατί είχε 30 βαθμούς και ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά- κοινώς σκάγαμε από τη ζέστη και δεν το απολαύσαμε. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι καθόμασταν μισοί μέσα μισοί έξω και θα μπορούσαν να έχουν κλιματισμό αλλά ή δεν υπάρχει καθόλου ή απλά δεν τον είχαν ανάψει.
Το μαγαζί είναι πολύ όμορφα φτιαγμένο με λεπτομέρειες ιδιαίτερες- όπως βασιλικό μέσα σε tins από "Κύκνο", δύο τοίχους γεμάτους με τις ξύλινες τάβλες που κλείνουν τα κιβώτια των κρασιών και minimal στοιχεία.
Πάμε τώρα στα υπόλοιπα... Καταρχήν ξεκινάω από τη λίστα κρασιών η οποία ήταν πολύ καλή με πολύ ενδιαφέρουσες ετικέτες από όλον τον κόσμο. Δεινοί πότες και λάτρεις του κρασιού δοκιμάσαμε αρκετά κρασιά, τα οποία και συνδυάσαμε με το φαγητό. Ξεκινήσαμε με ένα Saunignon Blanc, συνεχίσαμε με ένα Colombard, ένα Riesling, ένα Bordeaux και για το τέλος ένα γλυκό Μανδηλάρι από τη Σαντορίνη, το οποίο όμως ήταν μετριότατο. Ο Γιάννης Καϋμένακης, πρώην sommelier του 48 είναι γνώστης του αντικειμένου και οι προτάσεις του ήταν αρκετά ενδιαφέρουσες. Όσον αφορά βέβαια στο φαγητό προσωπικά δεν τρελάθηκα. Ενώ τα πρώτα του ήταν αρκετά καλά- πολύ ωραία η τοματοσαλάτα, τα μπακαλιαράκια τα τηγανητά, η μελιτζάνα με ανθότυρο και φέτα- τα κυρίως ήταν μέτρια και πολύ αλατισμένα. Το μοσχαράκι με τα μακαρόνια είχε περισσότερο λάδι από ότι έπρεπε, το χοιρινό ήταν καλούτσικο, τα μπιφτεκάκια ήταν λίγο βαριά. Αυτό που ήταν πολύ καλό ήταν το συκώτι με το πετιμέζι και την ψητή πατάτα και τα γλυκά- προφιτερόλ, creme brulee και τάρτα με φρούτα. Τα φαγητά βέβαια αλλάζουν καθημερινά, ανάλογα με το τι προϊόντα φρέσκα υπάρχουν στην αγορά. Και για να είμαι δίκαιη επειδή όλα είναι συνάρτηση της τιμής, οι τιμές τους είναι πολύ καλές, μπορείς να φας με €30 το άτομο, πράγμα σπάνιο τη σήμερον ημέρα.
Η Cucina Povera είναι μια καλή πρόταση, με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η προσπάθεια όμως είναι άξια και γι'αυτό και μόνο αξίζει να την επισκεφτείτε.

Cucina Povera: Ευφορίωνος 13 & Ερατοσθένους, Παγκράτι. Τηλ: 210 7566008

Δεν υπάρχουν σχόλια: