1/3/11

Ακτή Πειραιώς


Πόσο ωραίο πρόγραμμα ήταν αυτό. Πιστεύω ότι είχα χρόνια να διασκεδάσω έτσι. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να μην το χάσετε. Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας.

Απόλυτη ισορροπία ανάμεσα σε σκετσάκια με χιούμορ και μουσική που σε ταξιδεύει. Ο Μπάμπης Στόκας με τραγούδια των Πυξ Λαξ- παρεμπιπτόντως αν δεν το γνωρίζετε επανενώνονται για μία συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο εκεί γύρω στις 13 Ιουλίου, λίγο πριν τους Bon Jovi-. Ο Μαχαιρίτσας ο γνωστός με κέφι και όρεξη ξεσηκώνει τον κόσμο με τον Τιτανικό του, το Γάτο του, την Ανάσα του. Ο Σάκης Μπουλάς εκπληκτικός τενόρος, πέρα από τις χιουμοριστικές ατάκες μας καθήλωσε με τρία τραγούδια, τα δύο ερμηνευμένα από γυναίκες- Αυτή η Νύχτα Μένει(Δήμητρα Παπίου), Το Πάτωμα (Τάνια Τσανακλίδου) και το Δε λες Κουβέντα του Δήμου Μούτση. Από τις πιο δυνατές στιγμές της βραδιάς. Για να φτάσω στον απροσμέτρητο Γιάννη Ζουγανέλη. Στο απόλυτο ταλέντο, στον άνθρωπο με τον οποίον γελάς πριν ακόμα ξεκινήσει να παίζει. Γελάς όχι γιατί είναι παλιάτσος, αλλά γιατί είναι πηγαίος, είναι αυθόρμητος, είναι σα να τον ξέρεις χρόνια και να λέει τις έξυπνες ατάκες μόνο για σένα. Αυτοσχεδιάζει μέχρι εκεί που δεν παίρνει, παίζει με τον κόσμο και με τους συνεργάτες του και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά πως η συνταγή για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα είναι πολύ απλή. Επίσης πολύ καλή στιγμή της βραδιάς η ερμηνεία της Ζήνας Αρβανιτίδη ( της κόρης του γνωστού Πασχάλη), του τραγουδιού Je suis Malade- εκπληκτική.

Στο δεύτερο μέρος τραγουδάνε μαζί Μαχαιρίτσας και Στόκας και το ταξίδι ξεκινάει. Αφοι Κατσιμίχα, Μικρούτσικος, Νταλάρας, Μάλαμας, Πυξ Λαξ, και δε συμμαζεύεται. Δύο κιθάρες, ο κόσμος να τραγουδάει( εννοείται όχι τα πρώτα τραπέζια, ούτε τόσο η κεντρική σκηνή, όσο ο εξώστης) και το κέφι απογειώνεται. Και ανάμεσα σε 3-4 τραγούδια σκετσάκι από Ζουγανέλη- Μπουλά- Σταρόβα.

Τα παιδιά περνάνε καλά και φαίνεται, είναι πολύ δεμένοι και αυτό που κάνουν είναι απόλυτο χαβαλέ μεταξύ τους. Με άξονα τα καλά τραγούδια η φετινή παράσταση είναι η καλύτερη από όσες προσωπικά έχω παρακολουθήσει με τη συγκεκριμένη σύνθεση ομάδας. Και θα ξαναπάω σίγουρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: